THERMACUT GROUP

O companie progresiva pentru o piata in evolutie

Intr-o perioada de 25 de ani, Thermacut Group a trecut printr-o multitudine de schimbari. Thermacut (la inceput, Tatras Import Inc.) a fost infiintata in Claremot, New Hampshire in 1990. Produsele sale erau comercializate folosind marca “ZAP Plasmatherm”, compania fiind axata pe vanzari directe la clientii finali. Inceputul a fost cu trei angajati, afacerea derulandu-se prin vanzari telefonice. In 1992 compania a deschis un mic atelier de productie, iar in 1996 un department de vanzari in Republica Ceha, cu scopul de a produce si comercializa consumabile si torte pentru debitarea cu plasma. Brandul sub care erau comercializate produsele a fost Thermacut, iar vanzarea acestora s-a facut in mod direct in Europa de Est si prin distribuitori in Europa de Vest. In 1993 brandul Thermacut a fost in America de Nord, iar vanzarea produselor s-a facut prin distribuitori.

In Ianuarie 1999, STK Gesellschaft für Schweißtechnik GmbH (companie detinuta 100% de IBG Group of Cologne din Germania) a achizitionat 80% din actiunile Thermacut, iar in 2002 a achizitionat restul de actiuni, devenind proprietar 100% a Thermacut Group.

Dupa inceptul timpuriu si timid, Thermacut a evoluat intr-o forta in furnizarea de consumabile si torte pentru debitarea cu plasma prin multiple lanturi de distributie sustinute de 14 filiale si printr-un strans parteneriat cu Abicor-Binzel (companie detinuta tot de IBG) in locatii ca India, Orientul Mijlociu, Turcia, Belarus, Danemarca, Norvegia, Suedia, Finlanda, Marea Britanie, Japonia, Korea de Sud, Vietnam si Australia. Bazata pe cererea clientilor, Thermacut a introdus in oferta si produse destinate proceselor TIG(WIG), MIG/MAG si Oxigaz, productia acestora fiind facuta in facilitatile de productie moderne si acreditate ISO9001 din Uherske Hradiste, Republica Ceha.

Thermacut Group si-a concentrat activitatea pentru a oferi produse de calitate superioara, direct compatibile cu liniile de torte si consumabile, care sa se ridice sau chiar sa depaseasca asteptarile clientilor nostri la nivel mondial. Odata cu marirea portofoliului de clienti, cerintele si asteptarile acestora au devenit din ce in ce mai mari, ducand la introducerea in 2005 a unei game de produse avansate, incluzand aici si electrozii Silver Plus™, Silver Pro™, SilverEX-® si duzele TungstenEX-™. Odata cu aparitia acestor noi produse in portofoliul Thermacut, imaginea companiei a fost actualizata, introducandu-se un nou logo modern, un nou slogan: “Advanced Consumables” si o noua misiune, de a deveni producator mondial de consumabile avansate pentru taiere si sudare.

Pana in 2013, Thermacut Group a continuat sa se extinda si sa evolueze pe piata debitarii si sudarii termice. In Decembrie 2012, Thermacut Group a finalizat achizitia HOLMA® AG din Elvetia, un producator important de consumabile pentru debitarea cu laser, asigurand astfel o cerere din ce in ce mai mare pentru consumabile de calitate superioara pentru debitarea cu laser si o noua expanisune a portofoliului de produse ofertate de catre Thermacut.

In Septembrie 2013, la targul SCHWEISSEN & SCHNEIDEN, Thermacut Group a evoluat din nou prin introducerea unei linii de sisteme pentru debitarea cu plasma, atat manuala cat si mecanizata, pentru grosimi de pana la 65mm. Prezentarea initiala fiind facuta pentru un sistem de 105Amp, dar au fost expuse si sisteme de 65Amp si 85Amp.
Incepand cu anul 2015 echipamentele pentru debitare cu plasma vor fi lansate in baza unui plan prestabilit si vor acoperi o gama de echipamente de la 30Amp pana la 125Amp. Aceasta modificare va marca un angajament major fata de clientii nostri la nivel mondial si va plasa Thermacut in randul producatorilor OEM cu o linie completa pentru debitarea cu plasma.

Recunoasterea acestei evolutii continue este importanta, Thermacut Group trecand la un nou logo, un nou slogan: “The Cutting Company” si o actualizare a misiunii grupului de a deveni un “Furnizor Modial de Tehnologie pentru Debitarea Termica”.